Möller Apartments in Tallinn


Type: Apartment Buildings
Project: 2017-2019
Size: 2 900 m²
Team: Aleksandr Zverev, Ingrid Aasoja-Zverev, Teresa Malmre 
Collaborators: AZIA
Civil engineering: ARSINEJA
Status: Under construction







Asendiplaan

Kinnistu asub Tallinnas Lasnamäe linnaosas Valge tänaval. Kinnistu asub linnakvartali sees. Sissepääs kinnistule on Valge tänava poolt Valge 4 ja Valge 6 kinnistute vahel.
Kinnistu on hoonestatud. Hoonestus on maha jäetud. Üks hoonest on muinsuskaitse all olev uuslinnaku endine staabihoone. Hoone asub kinnistu keskel. Hoone kahekorruseline koos hilisemast ajast ühekorruselise juurdeehitusega moodustavad U-kujulise sisehoovi.
Projekti raames staabihoone korrastatakse, ühekorruselise juurdeehituse osa lammutatakse maha, kuid selle asemele ehitatakse uus hoone detailplaneeringus lubatud mahus. Kinnistu kagupoole osale ehitatakse uus 4 korruseline korterelamu, mis lõpetab stalinistliku linnakvartali hoonestuse perimeetri. Olemasolev kõrghaljastus osaliselt säilitakse ja korrastakse, täiendavalt istutatakse uusi puid ja põõsaid.
Sisesed teed ja platsid on erineva katendiga. Kõnniteed on kaetud halli betoonsillutiskiviga. Sõiduteed on kaetud asfaldiga. Parkimiskohtade katteks on murukivi. Kokku on ette nähtud 35 jalgratta parkimiskohta ja 63 autode parkimiskohta.


Arhitektuur

Projekti raames staabihoone rekonstrueeritakse. Vana hoone esimese ja teise korruse müürid, esimese ja teise korruse vahelised vahelaevõlvid korrastakse ja säilitatakse. Nõukogude ajast pärit katuse ja vaheseinte konstruktsioonid lammutatakse ära.
Hoone välisseina krohvi alt leitud detailid viitavad sellele, et hoone originaalis ei olnud krohvitud (tahutud paekivi seinanurgad, tellisest mustriga aknapaled).


Projekti eesmärgiks on neid müüre avada, korrastada ja eksponeerida. Vana hoone aknaid ei ole säilinud ja suurem osa avadest on erinevatel perioodidel kinni müüritud või täidetud plastikakendega.
Projekti raames on plaanis kõik avad avada ja paigutada uued puitaknad, mis toetaks maja ajaloolist väärtust.

Hoone katuse konstruktsioon ja teise ning katusekorruse vaheline lagi lammutatakse ja asendatakse uute konstruktsioonidega. Uus vahelagi valatakse monoliitsest raudbetoonist, katuse konstruktsioon ehitatakse puitsarikatest. Ruumi kõrguse tagamiseks katusele paigutatakse erineva suurusega vintskapid. Vintskappide asetus jälgib hoone alumiste korruste akende paigutust.

Staabihoone ruumidesse tuleb kokku 8 korterit, 3 korterit esimesele korrusele, 3 korterit teisele korrusele ja 2 katusekorrusele.

Staabihoone ühekorruselise juurdeehituse asemele tuleb uus juurdeehitus, mille abiruumid tagavad kompleksi toimise. Juurdeehitus on viisakalt vormitud, et paremini eksponeerida staabihoonet.

Uus hoone on korterelamu. Hoone jääb staabihoonest kagu poole. Hoone on lihtsa ja minimalistliku välimusega. Hoone välja astuvad rõdud ja tagasi astuv katusekorrus loovad mängulise, kuid samas lihtsa vormi. Korruste vaheline liikumine on tagatud trepikoja ja lifti kaudu. Korter on ühendatud koridori süsteemis. Enamus kortereid on ühe-, kahe- või kolmetaolised.
Korterelamusse tuleb kokku 27 korterit, 8 korterit esimesele korrusele, 8 korterit teisele korrusele, 8 korterit kolmandale korrusele ja 3 neljandale korrusele.


BMF Factory Rooms


Type: Factory
Project: 2017-2019
Size: 200 m²
Team: Aleksandr Zverev, Ingrid Aasoja-Zverev, Aili Aasoja
Collaborators: AZIA + AASOJA PROJEKT AS
Civil engineering: ARSINEJA
Completed: 2019

Photos: Martin Siplane









Pärnu Hotel Brackmann


Entry: BRACKMANN
Result: 1st prize

Location: Tallinn, Estonia
Size: 14 000 m²
Team: Aleksandr Zverev, Taavi Põlme, Teresa Malmre, Andrus Mark, Emil Urbel, Mait Väljas
Collaborators: AZIA + ARHITEKTIBÜROO EMIL URBEL OÜ
Competition: 2018






Kontseptsioon

Hotell asub esinduslikul merevaatega krundil Ranna pst ääres. Krunt paikneb kaitsealuse Rannapargi piiril, mille rajamist alustati 1880. aastatel toonase linnapea Oscar Brackmanni tellimusel valminud linnakujunduskava järgi. 

1889. Aastal valminud parkide planeeringu autoriks oli Riia linnaaednik ja tunnustatud maastikuarhitekt Georg Kuphaldt. Siin lähedal asuvad kõik Pärnu kuulsaimad objektid – Ranapark ja kaitsealune rannaniit „linnalehmadega”, kuursaal ja linnaarhitekt Olev Siinmaa majad (klassitsistlik supelasutus, funktsionalistlikud rannahtell ja rannakohvik), ja loomulikult Pärnu rand ise. Kavandatav hotell on kaasaegne ja lugupidav kummardus nii ümbritsevale looduskeskkonnale kui ka Pärnu valge funkarhitektuuri pärandile. Dünaamilisest ja alati muutuses olevast loodusest (merelained, liivaluited, tuules voogav rannaniit) inspireeritud kumervormid peidavad endas ratsionaalset sisu, hotelli, mis lisaks majutusfunktsioonile toimib konverentsikeskuse ning toitlustus- ja puhkeasutusena. Eraldi sissepääsudega hoone on jagatud funktsionaalseteks tsoonideks, mistõttu toimivad hoone osad ka iseseisvalt, hotelli külastajaid segamata – õhtust sööma, ujuma või jõusaali hantleid tõstma on oodatud iga linnakodanik. Hotelli merepoolne maastikulahendus seotakse orgaaniliselt rannapromenaadiga, mistõttu tekib uue kvaliteediga avalik ruum ka lihtsalt mere ääres jalutajatele.


Asendiplaan

Hotell on paigutatud detailplaneeringuga määratud ehitusalale. Peapääs on Ranna puiestee poolt, parklast on teine pääs SPAsse ja spordikompleksi.
Mere ja rannapromenaadi poole jääb lõuna-ja õhtuvalgusele avatud ruumikas siseõu, kust on pääsud otse hotelli fuajeesse, konverentsikeskusse ja restoranidesse.

Maja

Hotelli keskmeks on retseptsiooni-ala ja selle kohal olev kaht korrust läbiv konverentsisaal. Saal mahutab 500 kuulajat-vaatajat. Saali on võimalik jagada helikindlate teisaldatavate vaheseintega väiksemateks osadeks ja selle tagumine kolmandik on varustatud kokkulükatavate tõusvate istmeridadega.
Saal on teenindatav nii restoranide köögi- kui ka hotelli personaliploki poolt. Kolmandal korrusel asub ruum audio-videoprojektsiooni, teleülekannete ja tõlkekabiinide tarvis. Konverentsisaali kuluaaride ja hajumisruumidega liitub siseõue avatud trepiga kaarjas rõdu – tervitus Pärnu sümbolile, Olev Siinmaa ranna kohviku betoonseenele.
Numbritoad paiknevad maja perimeetril. Hoone kuju pakub maksimaalsele arvule tubadest parimaid vaateid lõuna-ja õhtupäikesele. Parimatele positsioonidele on kavandatud sviidid. Presidendisviit asub maja edelanurgas neljandal korrusel.
Esimese korruse läänetiivas paiknevad restoranid, hommikusöögi-ala ja pubi. Fuajee kõrval asub väike konverentsisaal 100-le külalisele. Esimese korruse idapoolses tiivas on spa ja spordikeskus, mis on kasutatavad ka hotellist sõltumatult.
Neljandal korrusel asub merevaatega sky-baar.
Fuajeest lähtuvad ja kogu maja läbivad peatrepid toimivad ka evakuatsiooniteedena (kasutatakse suitsukardinaid).


Konstruktsioonid

Hotelli esimese korruse 0.00 = 3.00 abs.
Hoone esimene korrus on raudbetoonkarkassil, ülemised 3 korrust on tubade osas laotud betoonplokkidest või valatud monoliitsest r/b ristkandeseintega, vahelaed on r/b paneelidest. Saali osas on kasutatud r/b ja teraskonstruktsioone.
Hoonet perimeetril ümbritsevate rõdude piirded on valgest kiudbetoonist monteeritavatest elementidest. Elemendid on valdavalt sirged, plastilise vormi saamiseks on kasutatud kuni kolme erinevat raadiust.
Hoone fassaadid on klaasfassaadisüsteemis, osaliselt on kasutatud taustvärvitud klaasi.


Passive House in Haabersti


Type: Private House
Project: 2014-2018

Location: Tallinn, Estonia
Size: 200 m²
Team: Aleksandr Zverev, Ingrid Aasoja-Zverev, Tarmo Miller
Collaborators: AZIA + AASOJA PROJEKT AS
Civil engineering: ARSINEJA
Completed: 2018

Photos:  Martin Siplane





Asendiplaaniline lahendus
Kinnistu asub Tallinnas Haabersti Linnaosas Sagari tänaval. Sissepääs kinnistule on edela küljest. Eraldi on jalgvärav ja autovärav. Sissepääs hoonesse on loode küljest. Hoone pikem külg on maksimaalselt orienteeritud lõunasse, hoone lääne osa koos varjualusega jälgib hoonestuse tänavajoont. Krundi erinevad funktsionaalased osad on jagatud tõstetud reljeefi abil. Kinnistu lõuna poolele istutakse lehtpuud, mis looks privaatse tsooni hoone ette.


Arhitektuurne lahendus
Hoone projekteerimisel järgitakse Passiivmaja printsiipe. Projekteerimise igal staadiumil tehti hoone energiaaudit PHPP programmi abil. Hoone maht on piisavalt kompaktne.
Hoone efektne vorm on loodud kontrastsete materjalide kasutuse ja maastiku integreerimise abil. Hoone ees asuvad autode varjualune 2 autole koos abikuuriga.
Varjualune on vajadusel võimalik osaliselt ümber ehitada autogaraažiks. Hoone esimesel korrusel asuvad esik koos garderoobiga, kabinet, köök, söögituba, elutuba, koduhoid, saunakompleks, wc, tehniline ruum ja trepp teisele korrusele. Elutuba on osaliselt läbi kahe korruse.
Hoone teisel korrusel asuvad 2 laste magamistuba, duširuum, vanemate magamistuba koos garderoobi ja vannitoaga ning üks külalistetuba. Vanemate magamistoas on eraldi rõdu.


Passiivmaja lahendused
Hoone hea sisekliima tagamiseks suurte lõunasse suunatud akende katmiseks on varikatused ja välisribid (passiivne kaitse).

Suured klaasipinnad on lahendatud suuremate klaaspakettidega - mida vähem aknaraamide osi seda soojemad on aknad.
Põhjapoolse orientatsiooniga avade suurus on minimaalne ja ainult loomuliku valguse tagamiseks.
Hoone maaküte kasutatakse koos hoone põrandaküttega, mis annab süsteemi efektiivsemat rakendamist.
Katusele paigaldatud päikesepaneelid.


Konstruktsioonid ja viimistlusmaterjalid

Hoone on puitkarkassist. Välisseinte paksus on vähemalt 400mm. Puitkarkassi postid on ülekattega. Katuslagi on sõrmjätk-puitfermidest. Aatriumi katuse kandev konstruktsioon on liimpuittaladest. Põrand on pinnase põranda konstruktsiooniga.
Välisviimistluses kasutatakse beeži kiudbetoonplaadi (naturaalne täisplaat, peidetud kinnitused), peitsitud puitu ja musta tellist. Aknaraamid on valgeks peitsitud puidust.
Siseruumis siseseinte katmiseks kasutatakse valgeks peitsitud puitpaneele ja laudist, mis annavad mõnusa sooja ruumi tunde. Kõik põrandad kaetakse puitparketiga. WC ja abiruumide põrandad kaetakse kiviplaadiga.


Tehnilised näitajad

Krundi pindala: 1248 m²
Ehitusalune pind: 209,8 m²
Täisehitus protsent: 16,8 %
Netopind: 194,0 m²
Hoone maht: 1125,2 m³


Narva Lidl


Entry: ROSIN
Result: 3rd prize

Location: Narva, Estonia
Size: 5 500 m²
Team: Aleksandr Zverev, Ingrid Aasoja-Zverev 
Collaborators: AZIA
Competition: 2018 






Arhitektuur ja linnaruum

Võistlustöö ROSIN toob Narva Tallinna mnt 7 aadressile linnapargi ja uue kaupluse. Kavand loob lähipiirkonnale vajaliku vaba aja veetmise koha laste mänguväljaku ja väikese pargi näol. See meelitab elanikud hoonetevahelist ruumi rohkem kasutama ja ühtlasi kauplusesse igapäevaseid sisseoste tegema.

Hoone ja pargi kooslusest saab kohalik keskus. Saab ühendada lastega mänguväljakul ajaveetmise ja poeskäigu. Või hoopis veeta lõunapaus kauplusest ostetud toiduga. Miks mitte ühendada õhtune jalutuskäik pargis vajaliku poeskäiguga.

Lisaks lähielanikele teenindab kauplus ka kaugemalt tulijaid. Tallinna mnt poolne fassaad on kaugelt eristuv konstruktsiooniga liidetud “LIDL” logoga ja kutsuva klaasfassaadiga. Parklapoolne fassaad on reserveeritud tervet klaasfassaadi katvatele reklaamkleebistele.

Kavandatud on ühekorruseline hoonemaht, mille keldrikorrusel on parkla, esimesel korrusel kauplus ja katusel linnapark.
Tallinna mnt ääres taastatakse kahekordne allee. Hoone ümber korrastatakse kergliikluse teed.

Sissepääs kauplusesse on Tallinna mnt ja parkimisala ristumiskohas. Tallinna mnt ääres on jalgrattaparkla. Autoga tulijad saavad parkida hoone alla ja liikuda kauplusesse eskalaatori kaudu, või parkida hoone ette ja siseneda peasissepääsust.

Autode ligipääs parkimisele on nii Tallinna mnt kui Puškini tänava poolt. Puškini tänava poolt on veoautode ligipääs (laadimine, taara, jäätmed), töötajate sissepääs töötajate parklaga ja taaratagastuspunkt.
Ehitus-, konstruktsiooni- ja viimistlusmaterjalid
Hoone ehitatakse monteeritavatest raudbetoonelementidest. Osaliselt on välisfassaad viimistletud halli kiudbetoonplaadiga, osaliselt klaasiga.

Tallinna mnt ääres on klaasfassaad kirka läbipaistva klaasiga, parkla poolne klaasfassaad on läbipaistmatu.

Katus on kaetud betoon sillutiskivi ja madalhaljastusega. Katusepargi piire on lamineeritud kirgas klaas.


Hoone tehnilised näitajad

Ehitisealune pindala: 2837.5 m²
Suletud brutopind: 5665.8 m²
Suletud netopind: 5548.5 m²
Maapealse osa korruste arv: 1
Maa-aluse osa korruste arv: 1
Absoluutne kõrgus: 32.2m
Kõrgus: 6.2 m
Sügavus: 3.0 m
Pikkus: 83.4 m
Laius: 49.4 m
Maht: 23139.0 m³
Maapealse osa maht: 14190.8 m³
Köetav pindala: 173.6 m²
Parkimine
Hoonesisene parkla: 88 kohta
Hooneesine parkla: 59 kohta, sh 4 invakohta
Töötajate parkla: 8 kohta
Parkla reserv hoone ees: 24 kohta
Jalgrattad Tallinna mnt ääres: 24 kohta


Contact

E-mail: info@azia.ee
Phone: +372 5512096
Address: Kentmanni 9, 10116 Tallinn, Estonia

Details

VAT code: EE101812553
Reg. code: 12420316
MTR code: EMU000328
AZIA Arhitektid OÜ, Tallinn, Estonia